Kevesellte a közmunkásfizetést, drogkereskedelembe kezdett a párjával

2023. július 11. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

Még a házi őrizetben is folytatta a drogkereskedelmet az a férfi, aki a közmunkásként dolgozó párjával több millió forint haszonra tettek szert 2020 februárja és 2021 februárja között. A Nógrád Vármegyei Főügyészség most vádat emelt velük és segítőikkel szemben – írja az ügyészség közleménye.

A vádirat szerint a férfi és a nő 2020 februárjában ismerkedtek meg, majd költöztek össze. A nő közmunkásként dolgozott, de kevesellték a fizetését, ezért kábítószer és új pszichoaktív anyagok kereskedelmére rendezkedtek be. Kapcsolataikon keresztül többféle kábítószert is beszereztek, amiket aztán folyamatosan árultak a vevőkörüknek.

2020 októberében a bíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte a férfit – egy ugyancsak kábítószer-kereskedelem miatt folyó másik büntetőeljárásban –, aki ezután nem hagyhatta el az otthonát.

Ez azonban nem zavarta meg abban, hogy a saját, valamint a párja otthonából is tovább árusítsa a drogot. A férfi a beszerzési és szállítási tevékenységet „kiszervezte” szabadlábon lévő ismerőseinek, mert a rendszeres rendőri ellenőrzés miatt tartott a lebukástól. Így még egy nő és két férfi csatlakozott hozzájuk, az ő feladatuk volt a kábítószerek beszerzése, szállítása és tárolása is.

Forrás: Magyarország Ügyészsége
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A házi őrizetben lévő férfi kéthetente intézkedett az új áru beszerzéséről, az otthonából szolgálta ki a hozzá érkező kuncsaftokat, számontartotta adósait, emellett naphosszat az ablakban ült, figyelve, hogy mikor érkeznek a rendőrök őt ellenőrizni. Készpénz mellett ékszereket, zálogjegyeket is elfogadtak a vevőktől, ebből több millió forint haszonra tettek szert. 2020 februárja és 2021 februárja között ilyen módon igen kiterjedt vevői kört – köztük kiskorú fiatalokat – tudtak ellátni kábítószerrel, amivel összességében több millió forintot kerestek.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a vádlottakkal szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, mint tettesekkel, egyikükkel bűnsegédként emelt vádat, emellett a bevételt a rendőri ellenőrzés elől elrejtő társuk terhére pénzmosás bűntettét is rótta. A vádiratban az ügyészség mind az öt elkövetővel szemben szabadságvesztésre és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy az ily módon megszerzett bevétel vagyonelkobzását is rendelje el a törvényszék.

Arra az esetre, ha a vádlottak a vádirattal egyezően beismerik a bűncselekmény elkövetését, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, az ügyészség a férfi esetében 15 év, míg élettársának 9 év szabadságvesztés, társaikra pedig 7 év 6 hónap, illetve 7-7 év szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A férfi a törvényszék döntését letartóztatásban várja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!