81 gyorshajtó, 3 millió forintnyi bírság – három óra mérlege az Árpád hídon

2023. július 11. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Három óra alatt 81 gyorshajtóról készített felvételt a rendőrség mozgó sebességmérője az Árpád hídon – írja a Vezess.hu. A lap újságírója elkísérte a budapesti rendőröket az éjszakai járőrözésre, a beszámolója szerint bár az este nyugodtan indult, éjfél után bőven fogtak el gyorshajtókat a hídnál, pár nappal a tragikus baleset után.

A lap szerint az Árpád hídra vezényelt kamera

három óra alatt összesen nagyjából hárommillió forintnyi büntetéshez fotózott gyorshajtókat.

Ráadásul a sebességtúllépések nem is kicsik voltak, a 81 gyorshajtóból 20-ról 100 km/órás sebesség fölött készült a felvétel, a rekorder 167 km/órával hajtott el a traffipax előtt. Az Árpád hídon a megengedett sebességhatár 70 km/óra.

A lap szerint hiába a kamera, így is volt olyan száguldozó, aki megúszta a büntetést. Egy Tesla például 150 km/óra körüli sebességgel hajtott végig a híd belső sávjában, de a kritikus pillanatban pont nem tudtak róla felvételt készíteni, mert az éppen a megállóba beérkező busz kitakarta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, valószínűleg spontán versenyzésbe kezdtek július 1-én éjjel az Árpád hídon azok az autósok, akiknek gyorsulása halálos balesethez vezetett. A Mercedes és az őt követő BMW a Teve utcai kereszteződésnél kezdtek el gyorsulni, a Mercedes legalább 137 kilométeres sebességgel haladt, amikor átszakította a szalagkorlátot, elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy BMW-vel. A 26 éves biciklis állapotát a helyszínen még stabilizálták, de nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

Az ilyen balesetek gyakoriságának több oka van, az egyik, hogy a rendőrségnek nincsenek megfelelő eszközei a gyorshajtók elkapására és szankcionálására. Nincs elég rendőr, nincs elég traffipax, és a büntetések is nevetségesen alacsonyak – erről ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!