Lehet, hogy mégsem bontják el a labdapattogás miatt bezáratott ceglédi focipályákat

2023. július 10. – 18:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Kúria felfüggesztette a ceglédi focipályák labdapattogás miatti bezárását és lebontását elrendelő jogerős bírósági határozat végrehajtását – tudta meg a 24.hu.

A lakóparki focipályákat így talán mégsem bontják el, de a mostani csak egy ideiglenes intézkedés, így gyerekek egyelőre nem foglalhatják vissza a terepet.

"Több jogi álláspont van, véleményem szerint a Kúria végzése csak a bontás felfüggesztésére vonatkozik, így a pályák kinyitásával megvárnánk a Kúria végső döntését – mondta el Csáky András a lapnak.

Az ügy előzménye, hogy egy ceglédi lakóparkban néhány lakót zavart a lentről felhallatszódó labdapattogás, ezért beperelték az önkormányzatot. A focipálya-kérdést övező feszültségről helyszíni riportban számoltunk be, amit ide kattintva olvashat el.

A bezárt pályák egyike – Fotó: Bődey János / Telex
A bezárt pályák egyike – Fotó: Bődey János / Telex

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint egy-egy lakos érdeke és pihenéséhez fűződő joga felülírja a környékbeli gyerekek egészséges életmódhoz fűződő jogát. A döntés értelmében a focipályákat be kellett zárni, és el kell bontani – ezt függesztette fel egyelőre a Kúria, miután az önkormányzat felülvizsgálati kérelemmel támadta meg a Fővárosi Ítélőtábla bontási határozatát.

A legfelsőbb bíróság a 24.hu szerint csak kivételes esetekben szokta felfüggeszteni a jogerős ítéletek végrehajtását, de most indokoltnak tartotta az önkormányzat erről szóló kérelmét.

„A bíróságnak különösen arra kell figyelemmel lennie, hogy a végrehajtást követően az eredeti állapot helyreállítható-e, a végrehajtás elmaradása nem okoz-e súlyosabb károsodást, mint amilyennel a végrehajtás felfüggesztésének elmaradása járna” – olvasható a Kúria végzésében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!