Közönségre vágyott, megkapta: levideózták és feljelentették az érdi driftelőt

2023. július 7. – 19:34

Másolás

Vágólapra másolva

Az RTL riportja szerint az érdi rendőrök lakossági bejelentés alapján kezdték keresni annak a szürke autónak a gazdáját, aki rendszeresen driftelt a városban, vagyis az autóját irányított módon keresztbe csúsztatta és égette a gumiját. A róla készült amatőr video szerint úgy rajzolta a karikákat az Iparos utcai Interspar előtti kereszteződésben, hogy közben piros volt a lámpa, ezért egyszerre több közlekedési szabályt is megsérthetett.

Végül június 28-án, este kapták el az egyik közeli mellékutcában. A felvételeken szereplő autó huszonhat éves vezetőjének 60 ezer forint pénzbírságot kell fizetnie, illetve fél évre bevonták a jogosítványát. Ha ebben az időszakban a volán mögé ül, akár három évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, mert az eltiltás hatálya alatti járművezetés két éve bűncselekménynek számít Magyarországon.

A riportban megszólaló közlekedési jogász szerint az utcai driftelést a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértéseként értékelhetik az eljárások során, vagy a közúti forgalom rendjének megzavarásának minősülhet, ez utóbbi 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!