Budakalász is véget vetne a kontroll nélküli betelepülésnek

2023. július 6. – 11:26

Másolás

Vágólapra másolva

Új helyi építési szabályzaton dolgozik a budakalászi önkormányzat, vannak olyan javaslatok, amelyek több mint 37 hektárral csökkentenék az eddig beépítésre szánt területeket – mondta az InfoRádiónak polgármesteri kabinetvezető. Péterffy Gábor elmondása alapján az elmúlt években 20 százalékkal bővült a lakosságszám, de évtizedes problémának nevezte azt, hogy az infrastruktúra, az utak, a bölcsődék és óvodák, az egészségügyi szolgáltatások nem képesek követni azt a mértékű betelepülést, ami Budakalászon zajlott. Szerinte nem az a kérdés, hogy jó vagy rossz-e, ha növekszik a lakosság, hanem az, hogy fel van-e arra készülve a város.

„Budakalász esetében egyértelműen a nem a válasz, de ez nem új keletű, és már évtizedekkel ezelőtt voltak olyan hangok, hogy megtelt a város és nem tud több betelepülőt fogadni” – mondta. Az új építési szabályzatot várhatóan az év végén fogadhatja el a helyi képviselő-testület.

Pár napja írtunk arról, hogy Érden már július közepétől nem indulhat semmilyen építkezés: nem lehet családi vagy társasházat építeni, de a tetőtér felé sem lehet bővíteni, és hozzáépíteni sem szabad. A tiltás addig tart, míg el nem készül Érd új helyi építési szabályzata, ami jelentősen szigorúbb, mint az eddigi, és erősen fékezné a társasházépítéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!