Egy szabadnapos mentőorvos a hozzá csatlakozó doktornővel és orvostanhallgatóval együtt mentette meg egy férfi életét a Széll Kálmán téren

2023. június 30. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szabadnapos mentőorvos kezdte meg az újraélesztést, majd a hozzá csatlakozó szabadnapos doktornővel és egy ötödéves orvostanhallgatóval együtt mentették meg egy ember életét csütörtökön a Széll Kálmán téren, derül ki az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjából.

Azt írják, hogy a mentőorvos éppen a villamost várta, amikor meglátott egy földön fekvő férfit, aki furcsán vette a levegőt. Odasietett, és megvizsgálta a férfit, aki akkorra már nem lélegzett, így megkezdte az újraélesztést.

Ehhez többen is felajánlották a segítségüket: két közterület-felügyelő értesítette a mentőket, miközben az orvostanhallgató és a doktornő is csatlakozott a férfi ellátásához. Egymást váltva küzdöttek az életéért, valaki pedig a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt.

Az időben megkezdett újraélesztés után néhány perccel visszatért a férfi keringése, éppen akkor, amikor a mentők is a helyszínre érkeztek. A férfit végül stabil állapotban szállították kórházba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!