Huszonöt macskával összezárva él egy nő egy ferencvárosi lakásban, az áradó bűz miatt kiakadtak a szomszédok

2023. június 28. – 21:03

Másolás

Vágólapra másolva

Elviselhetetlen bűzre panaszkodnak annak a ferencvárosi háznak a lakói, amelynek egyik lakásában 25 elhanyagolt macskával él együtt egy nő. Az önkormányzat arra kötelezte a nőt, hogy váljon meg az állataitól, különben elkobozzák, szerepelt az RTL Híradóban.

A nővel már történt hasonló, négy évvel ezelőtt Kőbányán koboztak el tőle a hatóságok 107 macskát és egy kutyát. A nő nem engedte ki az állatokat, és nem is takarított utánuk. Mostanra ugyanez a helyzet alakult ki az új lakásában.

Az RTL szerint már 15 méterről érezni a bűzt, a szomszédok a nő beköltözése után néhány hónappal érezni kezdték a szagot. Azóta fertőzésektől tartanak, és sok rovar is megjelent. Próbáltak a nővel beszélni, a hatóságokat is értesítették, de eddig nem sok minden történt.

A ferencvárosi önkormányzat kedden egy újabb helyszíni szemlét tartott a nő lakásában. Sotkó Béla hatósági irodavezető azt mondta, az a megállapodás született, hogy a nő július 10-ig elszállíttatja a macskákat, ellenkező esetben lemond tulajdonjogáról, és akkor az Illatos úti ebrendészeti telep segítségével szállítják el az állatokat.

A nőt a korábbi eset miatt állatkínzással gyanúsítanak, de ügyének második tárgyalására sem ment el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!