Jakab Péter mozgalma párttá alakul, az önkormányzati választáson is indulnak

2023. június 27. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

„A Nép Pártján indulni fog a jövő évi EP-választáson és az önkormányzati választáson is. Ennek megfelelően terveink szerint még az idén párttá alakulunk” – közölte a Magyar Hanggal a Jobbikból tavaly augusztusban távozó Jakab Péter.

Jakab Péter már az előző héten bejelentette az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy A Nép Pártján elnevezésű mozgalma a jövőben párttá alakul majd. Most a Magyar Hang megkeresésére közölték, hogy a jövő évi választásokon jelöltjeik is lesznek, viszont a „mozgalmi jelleget” megtartják, az átalakulásra a formai követelmények miatt van szükség.

Jakabék az önkormányzati választáson nagyságrendileg ezer képviselőjelölttel fognak előállni.

A párttá alakuló mozgalomtól azt írták a lapnak, hogy hisznek az összefogásban, ezért ahol „az ellenzék az elmúlt ciklusban bizonyított”, együtt indulnak majd. Azonban „ahol az ellenzék letette a fegyvert, és működésében jórészt csak a Fideszt másolja”, ott külön jelöltjük lesz majd.

A pénzügyekről azt írta a mozgalom sajtóosztálya, hogy mivel állami támogatásban nem részesülnek, így a választási felkészülés anyagi részét Jakab Péter országgyűlési képviselőjük tiszteletdíjára, valamint a támogatóik mikroadományaira építik. „Pénzben se a Fidesszel, se az állami támogatással rendelkező parlamenti pártokkal nem tudunk és nem is akarunk versenyezni” – tették hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!