Hollik szerint Karácsony hülyének nézi a magyarokat a Gyurcsány által diktált válaszában

2023. június 27. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

„Arra kérjük a főpolgármestert, hogy ne nézze hülyének az embereket. Karácsony Gergely főpolgármesternek el kell árulnia, honnan jött az 500 millió forintos támogatás” – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, miután hétfőn nyilvánosságra hozták a titkosszolgálati jelentést, ami az ellenzéki összefogás kampányfinanszírozását vizsgálta.

A jelentésben előkerült a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát lebonyolító 99 Mozgalom is, amivel kapcsolatban megjegyzik, hogy a Datadattól a mozgalom összesen 616 553 248 forint értékben rendelt szolgáltatást.

A főpolgármester kedden annyit reagált, hogy a „lakájmédia” állításaival szemben nem igaz, hogy a 99 Mozgalom Egyesület adományai külföldről származtak volna. A beérkezett pénzekről pedig azt írta, hogy azt a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően zárt adománygyűjtő láda útján gyűjtötték. „Ezeket az adományokat az egyesület ügyvezetője fizette be az egyesület bankszámlájára a jogszabályi követelményekkel összhangban.” Hozzátette, hogy ez egyébként a nyilvános beszámolókban is szerepel.

„De azt még a titkosszolgálati jelentés is rögzíti, hogy az adományok között dollár nem volt. Igaz, rubel se”

– írta. Erre reagált most Hollik, aki szerint a főpolgármester ezen mondataival „hülyének nézi” a magyar embereket. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy „a legegyszerűbb az lenne, ha elárulnák végre, honnan jött az a több százmillió valójában”. Majd arról is beszélt, hogy a választ nem Karácsony írta, hanem Gyurcsány Ferenc:

„Az világos, hogy Karácsony Gergely válaszát nem maga írta, sokkal inkább Gyurcsány Ferenc diktálta, de az akkora sületlenséget tartalmaz, hogy nincs élő ember, aki azt elhiggye.”

Hollik szerint még Karácsony Gergely is úgy érezte, reagálnia kell arra, hogy „hogyan került a mozgalmába 500 millió forint, és azt miért párttársa, Perjés Gábor fizette be egyedül 19 részletben, nagyrészt euróban és angol fontban”. A kommunikációs igazgató szerint ez összeg nem volt feltüntetve a mozgalom honlapján, ráadásul „a 21. században már mindenki utal”. Hollik István azt is furcsállja, hogy az utalás 2022 végén történt, több hónappal a választás után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!