Megérkezett a szolnoki bázisra a helikopter-balesetben meghalt katonák koporsója

2023. június 27. – 14:35

Megérkezett a szolnoki bázisra a helikopter-balesetben meghalt katonák koporsója
Katonai tiszteletadással fogadják a Horvátországban, kiképzés közben helikopterbalesetben meghalt magyar katonák földi maradványait az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison 2023. június 27-én – Fotó: Mészáros János / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden 13 órakor szállt le a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár leszállópályájára az a Mi–17 típusú helikopter, ami annak a három helikopterpilótának a földi maradványait hozta haza, akik múlt héten, katonai kiképzés közben Horvátországban szenvedtek halálos balesetet – számolt be a Szoljon.hu.

A szolnoki dandár katonái sorfalat állva várták a gépet, kezükben a balesetet szenvedett pilóták – Lőrincz Tamás zászlós, Radnai Ádám százados és Konrád Dávid főhadnagy – képével. A gépet a helyszínen katonai tiszteletadással fogadták. Majd a nemzeti színű lobogóval letakart koporsókat a Légierő Zenekar gyászindulójára a díszegység sorfala között szállították az eseményre felravatalozott hangárba.

 Fotó: Mészáros János / MTI
Fotó: Mészáros János / MTI

Az eseményen a helyőrségi állomány mellett részt vettek az elhunyt pilóták családtagjai is, akik Kálinger Roland alezredes, tábori lelkész búcsúbeszédét hallgatták meg. Az eseményen ott volt többek közt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, dr. Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke, dr. Berkó Attila Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei főispán és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!