Patkányok lepték el a Déli pályaudvart, a MÁV az uniós pénzekre vár a felújítás megkezdéséhez

2023. június 26. – 20:37

Másolás

Vágólapra másolva

Kosz, szemét, patkányok, teljes lepusztultság a Déli pályaudvaron. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt osztott meg fotókat a főváros egyik legforgalmasabb csomópontjának állapotáról. Az egyik betonplacc zöld részét patkányok lepték el, videó is készült az „állatsimogatóról.”

„Egyik nagy problémánk, hogy a nagyvárosi ember nagyon eltávolodott a természettől, és gondolom, ennek a problémának az orvoslására létrehoztak egy állatsimogatót itt a kerengő közepén, ahol patkányokat lehet megsimogatni, amíg a gyerekek várják a vonatot” – mondta az RTL-nek Kovács Gergely, az MKKP elnöke, XII. kerületi önkormányzati képviselő, aki a jövő évi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként indulna el a hegyvidéki kerületben.

A lepusztult pályaudvar sorsa évek óta bizonytalan, sokáig a bezárását, lebontását tervezték. 2015-ben még az volt a kormány elképzelése, hogy az új budai szuperkórház épülne meg a Déli pályaudvar helyén. Egy évvel később Lázár János már arról beszélt egy kormányinfón, hogy egy nagy zöldterületet hoznának létre a pályaudvar területén a bontás után, „hogy a város még élhetőbb legyen az itt lakók számára”.

A MÁV most írásban azt közölte az RTL-lel, hogy a Déli pályaudvart már nem akarják elbontani, helyette elkezdődött a komplex felújítási tervek elkészítése. A MÁV saját forrásból az utascsarnok korszerűsítését tudja vállalni, az azon kívüli területek felújítására és akadálymentesítésére pedig az Európai Uniótól vár támogatást Magyarország.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!