RTL: Nem örülnek a hotelek a Szép-kártyát érintő módosításnak

2023. június 25. – 20:46

Másolás

Vágólapra másolva

Nem örülnek a szállásadók a kormány kedden bejelentett, Szép-kártyát érintő módosításának – derül ki az RTL híradójából.

A kedden bejelentett döntés értelmében augusztus 1-től a Szép-kártyán levő összeg ideiglenesen hideg élelmiszerre is költhető – hogy ennek milyen hatásai lehetnek, arról itt írtunk bővebben. Nagy Miklós, a Hotel Bonvino igazgatója szerint azonban a változtatás kiszámíthatatlanná teszi a szállodáknak a szezont. Szerinte, bár érti, hogy az intézkedés segítség lehet egyeseknek, más módon kéne támogatni a rászoruló családokat.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) attól fél, hogy az intézkedés veszteséget okozhat a hoteleknek. Ezért ők levelet is írtak Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszternek, amelyben két változtatást javasolnak. Az egyik, hogy a módosítás ne augusztus 1-jétől legyen hatályos, hanem tegyék át szeptemberre, hogy a Szép-kártya felhasználása ne változzon a főszezon alatt. A másik javaslat szerint pedig a kártyán lévő egyenleg 30-35 százalékánál kéne limitálni a kártya hideg élelmiszerre költhető összegét.

Az RTL kereste a kormányt a javaslatokkal kapcsolatban, ám a válasz nem tért ki rá, hogy a kormány bármilyen formában fontolóra venné a MSZÉSZ ajánlásait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!