Kedden hidegfront jön, de a hét elején és végén 30 fok körül alakul a hőmérséklet

2023. június 25. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

Harminc fok körül alakulhat a hőmérséklet a hét elején és a végén – kedden viszont betör egy hidegfront, ami kedd estére és szerda reggelre hozhat némi esőt is, írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése alapján. Most összeszedtük, mire lehet számítani a hét egyes napjain:

Hétfőn: sok napsütés lesz, csapadék nem, legfeljebb néhol lesz néhány gomolyfelhő. 26–31 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden: napos idővel kezdünk, de reggel az Észak-Dunántúlon, aztán napközben az ország többi részén is egyre több lesz a felhő, estére pedig betör a hidegfront. A délnyugati, déli megyékben jöhet zápor, zivatar is. Napközben 24–30 fok lesz a maximum, éjszaka 13–21 fokra lehet számítani.

Szerdán: szürke lesz a reggel a felhők miatt, de napközben már kisüthet a nap. A déli megyékben még eshet is hajnalban, 13–18 fok lesz a minimum – 19–26 pedig a maximum.

Csütörtökön: napos idő lesz néhol egy-két gomolyfelhővel, de északkeleten-keleten jöhet némi eső. Éjszaka 8–15 fokra számíthatunk, nappal 21–28 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet.

Péntek, szombat, vasárnap: gomolyfelhős lesz az ég, néhol záporokkal, zivatarokkal. Az éjszakai hőmérséklet 10–13 és 18–19 fok között alakul, nappal pedig 22–25 és 30–31 fok közt lesznek a maximumok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!