800 millió forintból építenek új vízvezetéket Solymáron, augusztusban kész is lehet

2023. június 23. – 11:43

Másolás

Vágólapra másolva

Új, a solymáriak vízellátását segítő vezeték épül a Pest megyei településen – a kb. 800 millió forintos beruházást Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője jelentette be pénteken, a településen tartott sajtótájékoztatóján.

A solymári vízvezeték ügye azért lényeges, mert 2022 nyarán több, az agglomerációban található település egyikeként ott is vízellátási problémák léptek fel, amit Menczer beszámolója szerint a rendszer kapacitáshiánya okozott. Most azt mondta az MTI tudósítása szerint, hogy a várhatóan hetek alatt elkészülő új vezeték annyi vizet lesz képes Solymárra juttatni, amennyit a 2022 nyarán kialakult vízhiány idején a Magyar Honvédség autói szállítottak a település víztározóiba.

Menczer Tamás hangsúlyozta: a vezetékkel nagy lépést tesznek a solymáriak vízellátásáért, ugyanakkor a vezeték elkészülte után sem kizárhatók olyan időszakok, amikor a vízfogyasztásuk korlátozására kell majd kérni a lakosságot.

A képviselő felidézte, hogy egy éve a vízhiányt három lépéssel sikerült orvosolni: első lépésben a Magyar Honvédség vízszállító autókkal vitt vizet a településre. Emellett arra kérték a lakosságot, hogy azok, akiknél van víz, korlátozzák a fogyasztásukat, harmadik lépésben pedig a szolgáltató, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. ún. „vízkormányzással” plusz vizet juttatott a településre.

A vezeték a szakemberek szerint augusztus közepére elkészül. Menczer azt is mondta, hogy addig – amennyiben szükséges – a tavalyihoz hasonló intézkedésekkel biztosítják a vízellátást a településen. Azt is mondta, hogy Solymár vízellátásnak középtávú megoldása az új vízvezeték, a hosszú távú az egész régiót érintő, átfogó, több tízmilliárd forintos fejlesztés.

A képviselő arra is kitért, hogy az infrastruktúra a Buda környéki településeken a lakosság dinamikus növekedését nagyon nehezen vagy nem bírja. Ezért az ebben érintett 12 országgyűlési képviselő a héten megbeszélést tartott, ahol beszéltek a problémákról és azok lehetséges megoldásairól, arról, hogy milyen döntések szolgálhatnák az agglomerációban élők kényelmét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!