Két hónap múlva már a Nyugati teret is körbe lehet sétálni a felszínen

2023. június 20. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

AHárom új gyalogosátkelő épül a Nyugati téren, így az akadálymentesen körbejárható lesz, írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Ezen az ábrán fehérrel jelölték a meglévő zebrákat, az újak pedig világoskék színt kaptak.

Forrás: BKK
Forrás: BKK

A munkák hétfőn kezdődtek, és előreláthatólag két hónapig tartanak. A gyalogosok a Nagykörúttal párhuzamosan a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Váci utat, illetve a Szent István körutat is keresztezhetik majd. Hangjelzéssel kiegészített jelzőlámpákat is felszerelnek.

A kerékpárosok is jól járnak, mert összekötik a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Váci utat, ahol védett útvonalat alakítanak ki.

A zebrák létesítését a Budapest Közút Zrt. végzi.

A beruházás az Újjáéledő sugárutak névre keresztelt városfejlesztési koncepció része. „A feleslegessé váló buszsávok átalakításával egyszerre cél, hogy kisebb legyen a belváros forgalmi terhelése, hogy biztonságosan lehessen kerékpározni az Üllői út és a Váci út mentén, illetve hogy csökkenjen a torlódás mértéke a belvárosban. A Nyugati téri gyalogátkelők kialakítása is szorosan kapcsolódik ehhez az átfogó városfejlesztési koncepcióhoz” – írta a BKK.

A részletes terveket idén márciusban mutatta be a városvezetés. Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, hogy több mint 200 milliárd forintos fejlesztési csomag van közlekedés- és közútfejlesztésre az Európai Unió támogatásából, ehhez persze az kell, hogy az ország megkapja a forrásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!