Orbán: Mi lesz? A migránsokat Németországban beteszik a vagonokba?

2023. június 16. – 08:23

Orbán: Mi lesz? A migránsokat Németországban beteszik a vagonokba?
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2023. március 10-én – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Másolás

Vágólapra másolva

Érthetetlennek tartja az Európai Unió migránsok elosztásáról szól tervét Orbán Viktor, aki szerint az egész mögött Soros és fia áll. A háborús helyzet szerinte súlyosabb, mint valaha, és pont ezért akarják a lakosság megtakarításait az állampapírokba terelni. Az inflációt le fogják „rántani, törni, zúzni”, a benzin adóemelése pedig hiányzott neki, „mint púp a hátára”.

Háborús időben az segíti az országot, aki a megtakarításait nem bankbetétben, hanem az államkincstárban, kincstárjegyben tartja – mondta el péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Az interjút felvételről játszották le, mert – mint kiderült – már csütörtök délután rögzítették.

Orbán szerint az elmúlt hetekben életbe lépő, az állampapírokat kedvezően érintő és a más befektetési formákat hátrányosan megkülönböztető intézkedések oka, hogy a háború idejére az államkincstárba akarják terelni a magyarok befektetéseit. Arra vennék rá az embereket, hogy állampapírt vásároljanak. A befektetési formákat megkülönböztető jogszabályok szerinte viszont ideiglenesek, amint véget ér a háború, megszüntetik azokat. A miniszterelnök több másik témáról is beszélt, ezek:

A háborús helyzet súlyosabb, mint valaha

Orbán szerint a háborús helyzet durvább, mint valaha. Az ő értelmezésében az amerikai elnök urántartalmú fegyvereket szállítana Ukrajnának, amire az oroszok ugyanezzel válaszolnának. Szerinte ez azzal is végződhet, hogy atomháború kezdődik a magyar határtól néhány kilométerre, amit mindenképpen szeretnének elkerülni.

A miniszterelnök elmondta: a magyar álláspont eddig ugyanaz volt, mint a NATO álláspontja, hiszen a katonai szövetség soha nem küldött fegyvereket Ukrajnának. Szerinte csak a háborút támogató államok álláspontja tér el ettől, de ez egy elhibázott stratégia, mert nyugati fegyverekkel és ukrán katonákkal nem lehet legyőzni az orosz hadsereget.

Az inflációt le kell rántani, törni, zúzni

Orbán szerint az inflációt az energiára kivetett brüsszeli szankciók okozták, és a magyar állam feladata, hogy helyrehozza azt, amit a szankciókkal elrontottak. Megismételte tervét, hogy év végére 10 százalék alá szeretnék csökkenteni az inflációt.

Úgy hiányzott neki a benzin jövedéki adójának emelése, mint púp a hátára

Orbán szerint nem volt szükség a néhány hete bejelentett, az üzemanyagokra vonatkozó jövedékiadó-emelésre. Erről Brüsszel döntött, neki úgy hiányzott az egész, „mint egy púp a hátára”. Szerinte eddig a magyarok alacsonyan tudták tartani a jövedéki adót, de most muszáj végrehajtani a brüsszeli utasításokat. (Arról nem beszélt, hogy a magyar kormány miért emeli meg jóval az EU-s elvárás felett a jövedéki adót.) Orbán azt is belengette, hogy jövő héten olyan döntéseket jelentenek majd be, amelyek ellensúlyozzák ezt.

NO MIGRATION!

Orbán szerint nem elfogadható az uniós megállapodás a migránsok elosztásáról. Ő a határvédelemben hisz, és szerinte a kormánya már meg is nyerte ezt a csatát. Szerinte viszont most Magyarországot akarják büntetni. A migránsok kötelező elosztásáról azt mondta:

„Olyan szabályokat alkotnak, amelyek fönntartják Brüsszelnek azt a jogot, hogy ő mondja meg, hogy mennyi migránst oszt szét. Most nehéz elképzelni, hogy hogy történik majd ez. Mondjuk ott vannak Németországban ezek a migránsok. (...) És fogják, és összegyűjtik őket. Beteszik őket Németországban vagonokba? És akkor áthurcolják őket hozzánk, itt meg kirakják őket, mi meg itt fogjuk őket tartani?”

Orbán szerint az uniós migrációs döntés mögött az áll, hogy Soros átadta a birodalma vezetését fiának, aki még nála is keményebb tempót diktál. Szerinte Sorosék arra készülnek, hogy nyáron fellázítják a migránsokat, akik már most egyre agresszívebbek a déli határon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!