Semjén szerint Szentkirályi Alexandra egy tüneményes teremtés, de még nem döntöttek a főpolgármester-jelöltjükről

2023. június 15. – 18:20

Másolás

Vágólapra másolva

„Szentkirályi Alexandra egy tüneményes teremtés”, és érthető, Tarlós István miért a kormányszóvivőt tartja alkalmas jelöltnek arra, hogy Budapest főpolgármester-jelöltje legyen: nyelveket beszélő, városvezetői tapasztalattal rendelkező politikus, reagált Semjén Zsolt az ATV-nek arra, hogy Tarlós korábban azt mondta, a kormányszóvivő produkálná a legtöbb szavazatot Karácsony Gergely ellen.

A miniszterelnök-helyettes Semjén azért hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP egyelőre még nem döntött arról, ki lesz a jelöltjük 2024-ben az önkormányzati választáson. Majd akkor fognak dönteni, „amikor alkalmas lesz az időpont”.

Szentkirályi egyébként Tarlós idejében, 2019-ig főpolgármester-helyettesként dolgozott. A neve rendszeresen felmerül mint lehetséges főpolgármester-jelölt. A Telex kérdésére korábban azt mondta, elégedett a jelenlegi pozíciójával, szeret kormányszóvivő lenni, és amúgy sincs napirenden a kérdés. Mivel nem keresték meg, nem is gondolkodott el rajta, hogy lennének-e városvezetői ambíciói.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!