Tarlós szerint Szentkirályi Alexandra produkálná a legtöbb szavazatot Karácsony ellen

2023. június 15. – 08:02

Tarlós szerint Szentkirályi Alexandra produkálná a legtöbb szavazatot Karácsony ellen
Tarlós István főpolgármester és Szentkirályi Alexandra főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2018-ban – Fotó: Kovács Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Ősbudaiként viszonylag jól ismerem a várost, a saját politikai közösségemnek pedig használni szeretnék, ezért elmondom, hogy szerintem talán volt helyettesem, Szentkirályi Alexandra az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni” – mondta Tarlós István korábbi főpolgármester a Híradó.hu-nak adott interjújában.

Tarlós arról is beszélt, hogy neki nincsenek választási ambíciói, annak a valószínűsége, hogy újraindul „elenyésző”. Hozzátette, hogy ezen három ember csodálkozna leginkább: a felesége, Orbán Viktor és saját maga. Majd mikor arról kérdezték, hogy kit ajánlana maga helyett, a jelenlegi kormányszóvivő mellett tette le a voksát. Szentkirályi egyébként 2019-ig a volt főpolgármester helyetteseként dolgozott.

Tarlós szerint Szentkirályi azért lenne ideális választás, mert a felmérésekben „nem szerepel rosszul”, emellett pedig „van városvezetői tapasztalata”.

„Úgy vélem, más jelölt-jelöltekhez képest, Alexandra az, aki a Fidesz táborát sem osztaná meg, van benne lojalitás, ám céltudatos, saját elképzelései is vannak”

– méltatta korábbi helyettesét Tarlós. Hozzátette: A női szolidaritás miatt feltehetően sok hölgy is bizalmat szavazna neki. A volt főpolgármester az interjúban arról is beszélt, hogy amennyiben így mennek tovább a dolgok, „kaotikus állapotok” lesznek a fővárosban. Tarlós István szerint a fővárost valójában nem Karácsony, hanem Gyurcsány vezeti.

Szentkirályi Alexandra neve rendszeresen felmerül mint lehetséges főpolgármester-jelölt. A Telex kérdésére korábban azt mondta, elégedett a jelenlegi pozíciójával, szeret kormányszóvivő lenni, és amúgy sincs napirenden a kérdés. Mivel nem keresték meg, nem is gondolkodott el rajta, hogy lennének-e városvezetői ambíciói.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!