A rendőrség elengedte, az ügyészség viszont nyomoz a fojtogató portugál férfi ellen

2023. június 15. – 13:15

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozó hatóság álláspontjával szemben megállapította, hogy a rendelkezésre álló adatok közvádas bűncselekmény gyanúját keltik, így nyomozást rendelt el – számolt be a 444.hu Polt Péter legfőbb ügyész Gurmai Zitának küldött levele alapján a portugál férfiről, akit a rendőrök azután elengedtek el, hogy egy fiatal nőt fojtogatott Budapesten.

Az MSZP képviselője azt kérdezte a legfőbb ügyésztől, hogy indul-e büntetőeljárás a fiatal nőre támadó portugál ellen. A támadó állítólag azért esett neki a nőnek, mert azt hitte, hogy ő lopta el a táskáját. Az esetről beszámoló poszt szerint a férfi valószínűleg a körútról követte hazáig a nőt, majd mikor a házuk kapualjához ért, hátulról elkapta és fojtogatni kezdte. Állítólag csak a szomszédok lélekjelenlétén múlt, hogy sikerült megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen.

A rendőrség mindössze annyit közölt az eset után, hogy a megtámadott nő magánindítvánnyal élt, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság az ügy iratait a hatáskörrel rendelkező bíróságra küldte. „A külföldi férfival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent” – tették hozzá. Azonban úgy néz ki, hogy az ügyészség másképp látja az esetet: nyomozást indítottak garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!