Fojtogatott egy nőt egy portugál férfi a Vígszínház mögött, de a rendőrök elengedték

2023. május 25. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

Saját lakása előtt támadtak meg egy nőt szombat éjjel a XIII. kerületben, a rendőrség a Telex kérdéseire adott válaszaiból kiderül, hogy a támadó egy portugál férfi, aki állítása szerint azért támadt a nőre, mert azt hitte, hogy ő lopta el a táskáját.

Azután kerestük meg a BRFK-t, hogy a Redditen elterjedt egy üzenet, amiben a posztoló részletesen leírta, hogyan támadták meg a barátnőjét.

„Amit az áldozatról tudni érdemes a kontextus végett: 25 éves, feltűnően csinos megjelenésű nő, a támadás idején visszafogott tavaszi ruhát viselt. Éjjel 3 körül szállt le a Jászain és a körútról hazafelé sétált, a Vígszínház mögötti utcák egyikén. A férfi valószínűleg a körútról követte hazáig, majd mikor a házuk kapualjához ért, hátulról elkapta és fojtogatni kezdte. Csak a szomszédok lélekjelenlétén múlt, hogy sikerült megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen, akik a segélykiáltásokat hallva gyorsan a segítségére siettek” – olvasható a posztban.

Ebből az is kiderül, hogy a támadó azt állította, hogy néhány óra múlva megy a gépe Ferihegyről, és az utolsó éjszakát nem akarta a szálláson már kifizetni, ezért az utcán aludt. Ezután jött rá, hogy valaki ellopta a táskáját, és emiatt támadt a nőre, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Miután a megtámadott nő magánindítvánnyal élt, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság az ügy iratait a hatáskörrel rendelkező bíróságra küldi meg. „A külföldi férfival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent” – közölte a rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!