Márki-Zay Péter 2024-ben is indul a polgármesterségért Hódmezővásárhelyen

2023. június 11. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Elindul a 2024-es önkormányzati választáson a hódmezővásárhelyi polgármesterségért Márky-Zay Péter, a város jelenlegi polgármestere, az egyesült ellenzék korábbi miniszterelnök jelöltje, írja a Gulyáságyú Média a Mindenki Magyarországa Mozgalomra (MMM) hivatkozva.

A lapnak küldött válaszukban azt írták: már zajlik a jelöltek kiválasztása és felkészítése a jövő évi önkormányzati választásra, de „annyit elárulhatunk azonban, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon a korábban mandátumhoz jutott jelöltjeink közül többen ismét megmérettetik magukat, így például Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.”

A Márky-Zay-féle mozgalomhoz kapcsolódó párt, a még bejegyzés előtt álló Mindenki Magyarországa Néppárt indulni fog a 2024-es EP-választáson, mégpedig egyedül. Hogy kik szerepelnek majd a párt listáján, arról a következő hónapokban döntenek.

Márky-Zay Péter öt év óta irányítja polgármesterként Hódmezővásárhelyt. A 2018-as időközi választáson Hegedűs Zoltánt, a Fidesz jelöljét győzte, míg egy évvel később a hivatalosan függetlenként induló, de a kormánypártok által támogatott Grezsa Istvánnal szemben nyert.

Június 9-én, vasárnap tartják a 2024-es EP- és önkormányzati választást Magyarországon. A Fidesz főpolgármester-jelöltet, az ellenzék az együttműködés formáját keresi egy évvel a választás előtt – írtuk elemzésünkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!