Tatabányán nyert a Fidesz, Békésen kikapott a Mi Hazánktól

2023. június 11. – 22:46

Másolás

Vágólapra másolva

Felemás napot zárt a Fidesz a vasárnapi időközi választásokon: egy településen nyert, egy helyen kikapott, egy helyen pedig el sem indult.

Tatabányán Schmidt Csaba korábbi fideszes polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A Komárom-Esztergom vármegyei városban 2019-ben az ellenzéki összefogás nyert Szücsné Posztovics Ilona vezetésével, Schmidt csak képviselőként jutott be a testületbe.

A választókörzetében tartott időközit a fideszes Gál Csaba nagyon simán behúzta a szavazatok 56,35 százalékával.

A DK–LMP–Momentum–MSZP–Párbeszéd közös jelöltjeként induló Varga Máté 39,32 százalékon végzett, míg a Mi Hazánk jelöltje, Ábrahám Barnabás a szavazatok alig 2,28 százalékát kapta.

Az ország túlsó felében, Békésen a Mi Hazánk örülhetett, ott ugyanis a párt képviselőjelöltje, Földesi Mihály nyerte meg a vasárnapi időközi választást, míg a fideszes Lipcsei Imre csak a második helyen végzett. A választást a 444 riportja szerint a fideszes Füredi János lemondása miatt kellett kiírni, aki mindössze egy évig volt képviselő. A képviselő-testületben megmaradt a Fidesz többsége, a Mi Hazánknak pedig egy helyett két képviselője van.

A Zala vármegyei Pacsán is választottak vasárnap, miután feloszlatta magát a képviselő-testület. A két független polgármesterjelölt közül Kelemen Tamás nyert a szavazatok 56,8 százalékával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!