Jött a víz, nekilátott, és alámosta a vasúti pályát

2023. június 9. – 14:20

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentős átadásokat, vízátfolyásokat okozott a csütörtöki után a pénteki esőzés is, aminek eredményeként Nógrád megyében, Ipolytarnóc és Nógrádszakál között a vasúti pályát alámosta a víz, ezért a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok – írta meg a Facebookon a MÁV.


A tájékoztatás szerint a helyreállításig a két állomás között pótlóbusszal utazhatnak az érintettek. A pótlóbuszok várhatóan 14 órától állnak forgalomba. Az Ipolytarnócról 12:18-kor Balassagyarmatra induló S790-es vonat (33615) utasait a teljes útvonalon pótlóbusz szállította.

Korábban Neszmély és Süttő között is szünetelt a vonatközlekedés, mert a vasúti pályát nagy mennyiségű sár öntötte el.

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú, narancs riasztást adott ki Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek késő délelőtt. A veszélyjelzés szerint Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes járásaiban felhőszakadásra kell számítani, ott az intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A megelőző napokban számtalanszor esett az eső, csütörtökön a Heves megyei Gyöngyöstarjánban pedig villámárvíz alakult ki, amiben ketten is életüket vesztették. Ezután az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatót adott ki arról, mi a teendő, ha villámárvízben találjuk magunkat. Erről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!