Közel egy éve ihatatlan Szigetvár egy részén a víz, perre mehetnek a lakosok

2023. június 8. – 21:08

Másolás

Vágólapra másolva

Már 11 hónapja nincs rendes ivóvíz Szigetvár egy részén, ezért a helyiek úgy döntöttek, hogy perre mennek – írja az ATV.

Majdnem egy éve írtunk róla, hogy a tízezer lakosú város csaknem fele, nagyjából ötezer ember tartálykocsiból kapja a vizet azóta, hogy 1,3 milliárd forintból új vízműtelepet épített az állam. A telepnek javítania kellett volna a vízminőségen, de az ehelyett „sárgásbarna színű, kellemetlen szagú, ihatatlan” lett.

Vass Péter polgármester akkor azt mondta, hogy a „tarthatatlan állapot” megszüntetése érdekében felvette a kapcsolatot a „döntési pozícióban levő, felelős beosztásban lévő emberekkel”. Ez valószínűleg nem járt sikerrel, mivel az ATV Híradója szerint

a helyiek még mindig tartálykocsiból kapják a vizet – már ha a jármű nincs épp szervizben.

A kocsinak elérhetőnek kellene lenni a lakosok számára, de a szolgáltatónak csak egy tartálykocsija van, amit a stáb odalátogatásakor szervizeltek. Így 690 család csak minden másnap kaphat vizet, sok szigetvári lakosnak naponta 300-400 métert kell gyalogolnia az ivóvízért.

Pogács Anna önkormányzati képviselő szerint a helyiek pertársaságot alapítanának, és másképpen is tiltakoznának, hogy végre történjen valami változás az ügyben.

Vass most azt mondta, hogy „az ő asztalra csapása addig terjedhet, amihez jogosítványa van”. A polgármester ígéretet tett arra, hogy csak akkor fogja jóváhagyni a teljesítést, ha egy független labor igazolja, hogy iható víz folyik a csapból a városban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!