Péntek délután két órára lezárják az M0-s budakalászi lehajtóját demonstráció miatt

2023. június 8. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután demonstrációt szervez a budakalászi 2011 Egyesület, 15 órától 17 óráig lezárják az M0-s autóút Szentendre felé kanyaradó lehajtóját a Megyeri hídnál. Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet Budakalász és környékének közlekedési gondjaira, valamint az M0-s autóút folytatásának szükségességére.

Közleményükben azt írják, hogy Budakalász és a környék települései fuldokolnak az átmenőforgalomtól. A helyzet javítása érdekében már sokakkal tárgyaltak, egyeztettek, a környező települések polgármestereivel leveleket írtak és aláírást is gyűjtöttek, de az M0-s északi szektorának meghosszabbítása semmit sem haladt.

„Az M0-s autóút 10-es számú főútig történő meghosszabbítása sokáig élvezte a kormány támogatását. A legfrissebb fejlemények azonban aggasztóak. Most, amikor a tervezési munka indításához konkrét cselekvésre lenne szükség, eddig nem látott kételyek kerülnek elő. Néhány nappal a határidő előtt nem maradt más eszközünk, minthogy demonstrációt szervezzünk az M0-s folytatásáért” – írták. Megjegyzik, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter a napokban a nyomvonal újragondolását és a beruházás szükségességét feszegette.

Az M0-s elkerülő út és a 11-es főút csomópontjában átépített körforgalom a Megyeri híd közelében 2017. június 9-én – Fotó: Ruzsa István / MTI
Az M0-s elkerülő út és a 11-es főút csomópontjában átépített körforgalom a Megyeri híd közelében 2017. június 9-én – Fotó: Ruzsa István / MTI

Az egyesület azt is írta, hogy a tervek elkészítésére tavaly decemberben megkötötték a megállapodást, de az csak akkor lép életbe, ha a kormány pénzt ad rá. „Nincs szükség tíz- vagy százmilliárdokra, hiszen csupán a tervekről beszélünk, a jelentős költségigény leghamarabb öt év múlva jelentkezne. Mostanra elfogytak az érveink, ezért június 9-én pénteken, 15 órától 17 óráig, a Megyeri híd után (a turbó körforgalom előtt), a Budakalász-Szentendre felé kanyarodó forgalmi sáv lezárásával figyelemfelhívó demonstrációt szervezünk” – közölték. A rendezvény biztosítását a 2011 Egyesület szervezői a rendőrséggel együttműködve végzik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!