Nem jönnek az uniós pénzek, egy állami cégnél el is kezdték a leépítéseket

2023. június 7. – 06:37

Másolás

Vágólapra másolva

A munkavállalói legalább felét elküldi a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft. (DKF), írja a 24.hu. Az állami cég azzal indokolta a döntést a dolgozóinak, hogy nem érkeznek az uniós pénzek, így kétkörös leépítés során a dolgozók több mint felét kirúgják.

A DKF-et még 2021-ben alapították, a fenntartója a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. (DMÜ), amelynek Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke az ügyvezetője. A DMÜ pedig egyenesen a Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozik, amit ugyebár Rogán Antal vezet.

A cégnél csak személyi jellegű kiadásokra 2,5 milliárd forintot költöttek tavaly, az ügyvezető bruttó 1,5 millió forintot keres, a három ügyvezető pedig bruttó 2 milliót. A cég nyakig benne van az állami megrendelésekben, csak a fideszes 4iG-vel 1,1 milliárd értékben kötöttek szerződéseket 2022-ben, de több százmilliós megrendeléseket kötöttek a kormányzati propagandáért felelős Balásy Gyula féltestvérének, Balásy Bulcsúnak a cégével is.

Balásy Gyulát egyébként pont a napokban próbálta kérdezni a 444 a mesés meggazdagodásának hátteréről, de az oligarcha közel negyedóra alatt sem volt képes megmondani, hogy pontosan mivel is foglalkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!