Schadl-per: kamu emberrablás, kusza családi állapotok és „valami százezer forint értékű marhaság” a hétfői tárgyaláson

2023. június 5. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn a huszadrendű vádlott meghallgatásával folytatódott, de érdemben nem haladt a Schadl-per tárgyalása – derül ki a Hvg.hu tudósításából. A harmadrendű vádlott, a „Gazdi”-ként emlegetett R. Róbert köréhez tartozó Sz. Gábor vallomást nem tett, inkább csak különleges mutatványokkal töltötte az időt a bíróságon.

A tudósítás szerint a 25 perces meghallgatás alatt az derült ki, hogy

  • Sz.-nek van egy felesége és egy élettársa; a feleségével két, már felnőtt gyereke, az élettársával további egy közös gyereke (a feleségétől nem vált el);
  • nyolc általánost végzett, sofőrként dolgozik, szakképesítése nincs;
  • korábban is állt már bíróság előtt, „magam sem tudom, valami százezer forint értékű marhaság” miatt (mire a bíró megjegyezte, hogy ilyen bűncselekményt nem ismer a Büntető törvénykönyv).

A férfi egyébként nem tett vallomást, és korábbi vallomásának csak egy kis részletét olvasta fel a bíró. Így csak azt tudni, hogy mivel vádolják: azzal, hogy elkísérte a tizenharmad rendű vádlottat, S. Etelkát, amikor az kivett 70 millió forintnyi „váltságdíjat” készpénzben.

És hogy milyen váltságdíjról volt szó? Kitaláltról. Ugyanis R. Róbert azt hazudta S. Etelkának (aki a vád szerint R. közbenjárásával szeretett volna magániskolájának működési engedélyt szerezni a minisztériumtól), hogy őt elrabolták a csecsenek, és váltságdíjra kell pénz. S.-t egyébként a bíróság várhatóan szintén hamarosan meg fogja hallgatni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!