PSZ a pedagógusnapon: Elismerés jár azoknak a tanároknak, akik a pályán maradtak

2023. június 4. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

„Pedagógusnapon elismerésünket és hálánkat fejezzük ki azoknak az oktatásban dolgozóknak, pedagógusoknak, oktatóknak, akik hivatástudatból, elkötelezettségből, gyermekszeretetből a pályán maradtak” – írta közleményében a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ).

A szakszervezet szerint az első szó a köszöneté június első vasárnapján.

Kiemelték, hogy hálásak azoknak, akik mindennap küzdenek a jövő generációjának érdekeiért. Azoknak, akik „ezt tekintik elsődlegesnek akkor is, ha egyre nagyobb teher hárul rájuk, miközben nem érzik a megbecsülést!”.

Külön megköszönték mindenkinek, aki az elmúlt években kiállt az oktatás ügye mellett, támogatta a szakszervezetet, és részt vett a tüntetéseken, egyéb tiltakozó akciókban. Végül hozzátették: „A Pedagógusok Szakszervezete továbbra is azért küzd, hogy az oktatásban dolgozók nélkül a kormány ne hozhasson döntéseket, továbbá a kormány és a társadalom is megbecsülje azokat, akik ezt őszintén megérdemlik!”

A kormány nevében a pedagógusoknak az oktatásért felelős Belügyminisztérium egy közleményben mondott köszönetet: leírták, hogy lesz béremelés, azonban ehhez uniós forrásokra lesz szükség, azt viszont továbbra sem tudni, hogy azokhoz mikor férhet majd hozzá Magyarország.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!