Leszedték a XIII. kerületben kihelyezett varjúcsapdákat

2023. június 3. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

A héten leszedték az összes varjúcsapdát a XIII. kerületben – derül ki a kerületi hírportál szombati cikkéből. A kerületi önkormányzat körülbelül egy hete tett ki varjúcsapdákat azért, mert „számos varjútámadásról érkezett hír az elmúlt időszakban”.

A XIII. kerület által kihelyezett madárcsapdák viszont a lakosság egy részében komoly felháborodást keltettek: petíció is indult „a városi varjak kínzása és embertelen kivégzése” ellen. A XIII. kerület közlése szerint a befogott madarakat egyébként nem ölik meg. A kerületi hírportál a hivatalra hivatkozva azt írja, hogy a heves indulatok kialakulásában jelentős szerepe van a varjak sorsával kapcsolatos „teljesen abszurd, minden valóságot nélkülöző híreszteléseknek”. Például, hogy étlen-szomjan szenvednek a madarak a csapdában, de ezek a híresztelések az önkormányzat szerint nem igazak.

A szakértő szerint nagyrészt maga az ember felelős azért, hogy a varjak a városokba költöztek. És a támadások egy része mögött az áll, hogy a varjak megpróbálják védelmezni a fészekből kiesett, még repülni nem tudó fiókáikat. Nem feltétlenül az embert akarják elijeszteni, bármilyen élőlényt megtámadhatnak, amit veszélyesnek gondolnak.

Kérdéseket küldtünk a 13. kerületi önkormányzatnak, arra voltunk kíváncsiak, hogy miért döntöttek végül a csapdák levétele mellett, megbánták-e a madárcsapdák kihelyezését, és a jövőben várható-e hasonló intézkedés a madarak távoltartása miatt. Ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!