Törley Katalin: Tizenhárom éve harcban állunk Brüsszellel, mégis onnan várjuk a pénzt. Szégyen!

2023. június 1. – 18:33

Másolás

Vágólapra másolva

Törley Katalin fenyegetve, lenézve, kisemmizve érzi magát pedagógusként. „Kicsit elhasználódtam, miközben másoknak 100 százalékot nyújtok magamból, a tudásomból. (…) Bántalmazó kapcsolatban élünk a felelős minisztériummal, a megoldási szándék legkisebb jele nélkül. Egyre inkább el vagyunk lehetetlenítve, fulladunk. Levegőt!”, mondta.

A kirúgott kölcseys tanár és a Tanítanék Mozgalom alapítója arról is beszélt, „ez a kormány azt állítja, nemzetünk szabadságszerető, forradalmi hangulatú, családbarát, számára legfőbb érték a gyermek. De 13 év kormányzás után ez a kormány képtelen volt az gyerekeket érintő oktatás területén bármilyen előrelépést tenni. Ez szégyen. (…) 13 éve harcban állunk Brüsszellel, mégis onnan várjuk a pénzt. Szégyen”. Ahogy szerinte az is szégyen, hogy a szülőket vajmi kevéssé érdekli, mi történik az oktatókkal, mert akkor ezeken a demonstrációkon több millióan tüntetnének.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Ezután azt kérte, egy levegővétel után mindenki kiáltsa ki, milyen sérelmei vannak. Ő maga azt kiáltotta, „elvettétek a munkámat”. Ezután „elegünk van” skandálásokba kezdett a tömeg.

Törley arról a találkozásról is beszélt, ami Pintér Sándor és az ellenzéki képviselők között történt, amin a belügyminiszter Törley szerint „puncsban tapicskoló” volt. Törley ezután azt kérte a tüntetőktől, folytassák, vigyék hírét a megmozdulásoknak és a státusztörvény tervezetének, az ezekről szóló szétosztott matricákkal pedig legyen tele a város és az ország.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!