Részegen ellopott egy autót, kidöntött vele egy villanyoszlopot, 2300 háztartás maradt áram nélkül Tiszakécskén

2023. június 1. – 08:30

Másolás

Vágólapra másolva

Egy részeg tiszakécskei férfi 2022. december 30-án hajnalban elkötött egy utcán parkoló autót, amivel aztán kidöntött egy villanyoszlopot, emiatt pedig 2300 háztartásban több mint másfél órán keresztül nem volt áram. A Kecskeméti Járási Ügyészség most jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt emelt ellene vádat – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye.

A vádirat szerint férfi, annak ellenére, hogy sosem szerzett jogosítványt, 2022. december 30-án hajnalban Tiszakécskén, a nyílt utcán ittasan beszállt egy ott parkoló, nyitva felejtett autóba és elindult, hogy kocsikázzon. Vérében ekkor több mint 1,87 ezrelék alkohol volt. Ittassága miatt útközben elveszítette az uralmát a jármű felett, és a szemközti padkára sodródva nekiütközött egy felsővezetéket tartó villanyoszlopnak.

Az oszlop kitört, a felsővezeték megrongálódott, ráadásul emiatt 2300 háztartásban több mint másfél órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás. Az ittas sofőr a felsővezeték megrongálásával 670 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltató cégnek.

Az elkötött autó és a kidöntött villanyoszlop – Forrás: ugyeszseg.hu Az elkötött autó és a kidöntött villanyoszlop – Forrás: ugyeszseg.hu
Az elkötött autó és a kidöntött villanyoszlop – Forrás: ugyeszseg.hu

A vádlott mindezzel több KRESZ szabályt is megszegett, így azt, hogy járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, továbbá járművel mindig a forgalmi, időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfit jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint ittas járművezetés és közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétségével vádolja, és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá járművezetéstől való eltiltását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!