Orbán Viktor megköszönte a jókívánságokat, pedig kollégái nem is köszöntötték

2023. május 31. – 21:18

Másolás

Vágólapra másolva

„A 60 sem rossz, de a 70 lesz az igazi” – írta Facebookon Orbán Viktor miniszterelnök, és megköszönte a születésnapi jókívánságokat. A Karmelitánál tüntető diákok majdnem elsőként köszöntötték fel a miniszterelnököt, de ez a dicsőség Németh Zsoltot és Harrach Pétert illeti, mert ők már egy nappal korábban felköszöntötték Orbánt. A posztokat viszonylag hamar törölték, és Harrach az RTL Híradónak azt mondta, hogy a miniszterelnök úr nem szereti, ha így favorizálják.

A miniszterelnök a Blikknek azt mondta, hogy nem számít vagy vár semmiféle nagy bulira, ez is csak egy olyan munkanap, mint a többi. Két fontos programja azért volt: meglátogatta édesanyját, és kiment az Európa-liga-döntőre.

Annak ellenére, hogy tavaly a kormánypárti politikusok egymást taposva rohantak nyilvános posztokban ünnepelni a miniszterelnököt, sőt, még szentmisét is tartottak érte, idén alig lehetett látni a fontos születésnapról megemlékező bejegyzéseket vagy kommenteket.

Azért szentmise idén is volt, de David Pressman amerikai nagykövet és Kis Grófo is üzent a miniszterelnöknek. Mondjuk ez utóbbi a minimum, hiszen Orbán miniszterelnöki köszöntőt küldött Grófonak.

A megafonosok úgy tűnik, nem ismerik olyan jól a miniszterelnököt, mint Harrach: a 444 vette észre, hogy Bohár Dániel és Kötter Tamás képes posztban emlékezett meg a kormányfő születésnapjáról, de a bejegyzéseiket hamar törölték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!