Novák Katalin bement a kórházba a Koszovóban megsérült katonákhoz

2023. május 31. – 10:50

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin szerdája azzal indult, hogy meglátogatta a kórházban a Koszovóban megsérült, itthon lábadozó magyar katonákat, a köztársasági elnök a Facebookon három fotót is posztolt erről:

Ahogy a Telexen is megírtuk, hétfőn 27 magyar és 11 olasz békefenntartó sérült meg Észak-Koszovóban, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden, a katonákat hazaszállító repülőgép landolása után azt mondta, a 27 sérültből 12-en jöttek haza.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a hazaérkezett 12 sérült közül 11-en a hódmezővásárhelyi MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárnál szolgálnak, egyikük pedig tartalékos katona. A NATO békefenntartó erejében (KFOR) részt vevő katonákat hétfő délután vetették be tömegoszlatási feladatokra a koszovói Zvecan település polgármesteri hivatalánál, amikor az ott összegyűlt tömeg a korábbi választás eredménye miatt vonult utcára.

A hír azért is volt sokkoló, mert Koszovóban évek óta nem voltak ilyen erőszakos összecsapások, több mint harminc katona megsérülése pedig azt jelzi: most tényleg elszabadultak az indulatok. Ennek hátteréről szóló elemző cikkünket itt olvashatja el újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!