A Fővárosi Állat- és Növénykertbe várják majd azokat, akik búcsút vennének Lang Györgyitől

2023. május 31. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Június 13-án kedden 19 órakor a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Főkapu térre szervezik a május végén, 66 éves korában meghalt előadó, Lang Györgyi búcsúztatóját, írja az MTI. „Búcsúzzunk el közösen Györgyitől úgy, ahogy ő akarná és emlékezzünk rá együtt, vidáman” – írta szerdán közösségi oldalán barátja és zenésztársa, Falusi Mariann.

Falusi Mariann azt kérte, hogy az emlékezők jöjjenek színes ruhában, és ne hozzanak virágot. „Az erre szánt összeget utaljátok át bármelyik civil szervezetnek, amiről úgy gondoljátok, hogy Györgyi is egyetért a céljaival. A közleménybe írjátok be: Lang Györgyi nevében”. Falusi Mariann arra kért mindenkit, hogy gyertya se égjen Lang Györgyi emlékére, „Györgyi sem szeretné, és az Állatkert területén nem is szabad meggyújtani”. A búcsúzás június 13-án 20 óráig tart.

A Pa-Dö-Dő énekese május 20-án, 66 éves korában halt meg. Lang Györgyi 1957. május 10-én született Szegeden. 1975-ben érettségizett a zuglói Radnóti Miklós Gimnáziumban. Húszévesen, 1977-ben kezdte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Diplomája 1981-es megszerzése után 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. 1988-ban Falusi Mariannal megalakította a Pa-Dö-Dő együttest. Első fellépésük abban az évben volt az Interpop fesztiválon. Egy évvel később kiadták első lemezüket Pa-Dö-Dő I. címen. 1990-ben nagy sikert aratott Kiabálj! című albumuk.

Huszonnyolc éves korában diagnosztizálták betegségét, a sclerosis multiplexet, emiatt évek óta kerekesszékkel közlekedett, de aktív életet élt, koncertezett, utazott, műsort vezetett a Klubrádióban. 2021-ben megkapta a Terézváros Kultúrájáért Díjat, a Radnóti Miklós antirasszista díjat pedig 2018-ban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!