Tarlós István a mai napig Demszky Gábort tartja az igazi ellenfelének

2023. május 29. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely körül „egy egészen csodálatos dolog” van Tarlós István szerint: a főpolgármester „egy önálló teljesítmény nélküli négy év után is” képes volt megőrizni Budapesten a relatív népszerűségét.

A korábbi főpolgármester a Pesti Srácoknak adott interjúban úgy fogalmazott: ez egy „reális gondolkodással nehezen alátámasztható jelenség”, ami még Demszky Gáborról sem volt elmondható.

„Én a mai napig az igazi ellenfelemnek Demszky Gábort tartom, mert azért ő egy önálló entitás volt, akire nem lehet azt mondani, hogy nem voltak olyan önálló kezdeményezései, amelyek a megvalósítás valamely stádiumáig – olykor a befejezésig – is eljutottak. Én ilyet Karácsony esetében nemigen látok”

– jelentette ki Tarlós, aki 2006-ban kikapott Demszky Gábortól a főpolgármester-választáson, négy évvel később azonban már győzni tudott.

Tarlós szerint Karácsony szelíd, kissé „szerencsétlen” stílusa is segíti a felszínen maradásban, és ő úgy látja, az ellenzéki politikusnak 2024-ben esélye lehet az újrázásra is. „Én azok közé tartozom, akik nem tartják esélytelennek Karácsony Gergelyt, mert amennyiben Gyurcsány Ferenc be fog végül állni mögé, ami legalábbis várható, akkor Budapesten a jelenlegi budapesti lelkületet figyelembe véve egyáltalán nem esélytelen” – mondta a volt főpolgármester, hozzátéve: Budapest alapvetően mindig inkább egy liberális felfogású város volt.

„Ha Karácsony Gergő egyedül marad, a kormányhoz képest ellenzéki jelöltként jövőre, akkor a kormányoldalnak nem lesz könnyű dolga.”

Karácsony múlt héten a Telexnek azt mondta, száz százalék, hogy újraindul a 2024-es választáson. Azt még nem tudni, lesz-e kihívója az ellenzéki oldalon, és 2019-hez hasonlóan jövőre is lesz-e ellenzéki előválasztás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!