Bulivonatpótló: partibuszt állított forgalomba a Volán Dombóvár és Pécs között

2023. május 27. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

Partibuszt állítottak forgalomba Dombóvár és Pécs között, ami már önmagában szórakoztatóan hangzik – az pedig főleg, hogy mindezt a Volánbusz biztosítja vonatpótló buszként mindazoknak, akik Budapestről Pécsre utaznának.

Persze nem mindenki elégedett az unortodox megoldással: az RTL.hu-nak egy olvasó számolt be arról, hogy a kora esti buszjáraton „üvöltött a zene”, többek között Valmar tavaly nyári nagy slágere, amire aztán az utasok is rápakoltak hangoskodásukkal. Sőt, „a buszon villództak a fények, középen pedig ülések helyett egy bőrkanapé volt beállítva”.

A hírportál megkereste a MÁV-ot is az üggyel kapcsolatban, a vállalat pedig azt válaszolta: vizsgálatot indítanak, mert szerintük a Volánbusz nem megfelelő vonatpótló buszokat állított be a Pécs és Dombóvár közti utasszállításhoz. A két vállalat keretszerződése szerint ugyanis a szakaszon légkondicionált, minimum 45 ülőhelyes buszoknak kellene futniuk – és bár a partibusz mókás lehet, de a MÁV is elismerte, hogy nem felelnek meg a feltételeiknek.

Olvasónk egyébként arról írt, hogy az esetben érintett partibuszt valószínűleg nem maga a Volánbusz, hanem egy alvállalkozója állíthatta forgalomba, az ehhez hasonló vonatpótlásokat ugyanis általában alvállalkozásba adják – a Volán állományában pedig feltehetően nincs partibusz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!