Zárthelyi vizsgára készültek, Orbán Ráhelt kaptak a hallgatók a Corvinuson

2023. május 26. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva

Zárthelyi vizsgára készültek a hallgatók a Corvinus Egyetemen, Orbán Ráhel előadását kapták helyette – erről az RTL.hu számolt be. A közösségi médiában terjedő információk szerint egy kedd délelőtti óráról lehetett szó, ahol a hallgatók az Orbán Ráhel férje által birtokolt BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról kaptak tájékoztatót.

„Megbeszélt sávban írtuk volna az adott vizsgát, természetesen mindenki megjelent a teremben, ugyanis a tanárnő előző napi levelében különösen kihangsúlyozta a részvétel fontosságát” – írta egy hallgató Redditen. A zárthelyi helyett viszont a miniszterelnök lánya jelent meg a Tiborcz-vállalat egy másik vezetőjével.

„Kissé felháborodva konstatáltuk Orbán Ráhel megjelenését és előadását a BDPST Groupról. Szakmai tudásának hiányáról ne is beszéljünk, arról meg végképp, hogy a vizsgát olyan időpontra tették emiatt, ahol nem mindenki tud részt venni, és vizsga hiányában pedig nem kaphat osztályzatot az adott tárgyból. Corvinus, csalódtam benned”

írta a hallgató. Az RTL információi szerint vállalati és szervezeti rendezvény tantárgyból lett volna a dolgozat.

Megkeresték az egyetemet és a Tiborcz-vállalatot is az ügyben. A Corvinus nem tagadta a történteket: „A BDPST Grouptól a szorgalmi időszak végéhez közeledve érkezett felajánlás vendégelőadás megtartására, amelyben a turisztikai szektort népszerűsítették munkavállalási szempontból, és szakmai gyakornoki programjukat mutatták be egy turizmushoz kapcsolódó kurzus utolsó előadásán” – írták válaszukban, majd hozzátették:

„A hallgatók így első kézből ismerhettek meg egy gyakornoki programot, amiből egyébként kevés van a magyar turisztikai munkaerőpiacon, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalati szféra egy képviselőjével.”

A Corvinus szerint az előadás végén „számos hallgatói kérdést tettek fel”, és „nem számít egyedi esetnek, hogy az ott végzett diákok visszatérnek előadást tartani”. Arra viszont nem kaptak választ, hogy ezt miért éppen egy zh időpontjára kellett időzíteni. A Tiborcz-vállalat szerint az időpontot a Corvinus jelölte ki.

„A BDPST Group szakmai munkájának és a most induló Mentorprogramjának bemutatására érkezett felkérésnek örömmel tett eleget Orbán Ráhel, a BDPST Koncept Kft. ügyvezetője és Kecskeméti Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója. A meghívó fél által megjelölt időpontban (…) előadást tartottak az ingatlanfejlesztési üzletág tevékenységéről és a társaságunk által indított Mentorprogramot is bemutatták” – írja a cég.

A Corvinus szerint egyébként az előadásra eredetileg meghirdetett zárthelyi dolgozatot az összes hallgató ugyanazon a napon, a tantárgy kötelező szemináriumi időpontjaiban írta meg, így „semmilyen hátrány nem érte őket”.

Orbán Viktor lánya és veje egyébként egyre inkább próbálja nyilvános mederbe terelni a családi bizniszt: a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bank új kampányának teljes kreatív koncepcióját is az Orbán Ráhel vezette BDPST Koncept dolgozta ki. Sőt, a Blikknek adott interjújában Orbán Ráhel arról is beszélt, milyen nagypapa a kormányfő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!