Feladta magát a rendőrségen a szlovákiai magyar vállalkozó megölése miatt körözött férfi

2023. május 26. – 13:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Feladta magát a győri rendőrségen a felvidéki magyar vállalkozó, Szűcs Tibor meggyilkolása miatt még körözött Sárközi Gergely – tudta meg a Magyar Nemzet.

Frissítés: Pénteken 14 órakor a rendőrség közleménye is megerősítette, hogy a gyanúsított feladta magát. Mint írják, a rendőrök elfogatóparancs alapján nagy erőkkel keresték Sárközit, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója, Jeney Áron rendőrezredes még fel is szólította, hogyha látja a híradásokat, akkor minél hamarabb adja fel magát, és tisztázza szerepét ebben a bűncselekményben.

A 44 éves győri férfi ennek eleget téve, péntek délelőtt személyesen megjelent a Győri Rendőrkapitányságon, és feladta magát. Azóta bűnügyi őrizetbe vették, és megkezdődött gyanúsított kihallgatása Győrben.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, május elején három férfi brutálisan összevert egy felvidéki magyar vállalkozót Szlovákiában, majd megcsonkított holttestét Magyarországon ásták el.

Először a csicsói üzletember autóját találták meg Pápa környékén, a fekete Audi Q7-es porig égett. Ezután az üzletember holttestét is megtalálták Magyarországon, de a szlovák bűnüldözési ügynökség (NAKA) arról nem adott ki ki információt, hogy pontosan hol.

A NAKA és a KR NNI tájékoztatója május 23-án Fotó: Lakatos Péter / MTI
A NAKA és a KR NNI tájékoztatója május 23-án Fotó: Lakatos Péter / MTI

A kommandósok korábban három embert már letartóztattak, őket előre kitervelt gyilkossággal gyanúsítják. Az elfogott három férfi szlovák állampolgár, közülük kettőt Szlovákiában, egyet Magyarországon vettek őrizetbe. Az indítékról egyelőre nem tudni semmit.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!