Borzalmas körülményeket találtak a gyöngyösi állatmentők egy szaporítótelepen

2023. május 26. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Szívszaggató, rettenetes és dühítő – így kezdődik a Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány péntek délelőtti Facebook-bejegyzése, amelyet azt követően töltöttek fel, hogy szerdán a rendőrség és a helyi ebrendész bevonásával, egy bejelentés nyomán kimentek egy családi házhoz, ahol több tucat kutyát, macskát és rengeteg állattetemet találtak.

A beszámoló szerint az állatok saját ürülékükben éltek és láthatóan az alapvető gondoskodást sem kapták meg, sokuk pedig beteg. A bejegyzésben egy ismert énekesnőről is írnak, akiről azt állítják, hogy az intézkedés idején megjelent és magával vitt kilenc kutyát. Rajta kívül szó esik még egy kilencvenes évekbeli kutyakozmetikusról és spániel-tenyésztőről is, akit szintén nem nevesítenek a posztban.

A folytatásban szerepel, hogy a házba belépve plafonig érő szemetet, a földön pedig macskatetemeket, illetve több oltási könyvet találtak a szakemberek. A bejegyzés szerzője szerint Gyöngyös történetének legnagyobb szaporítótelepét leplezték le, amelyet évek óta nem sikerült felszámolni.

Mint írják, a részben fajtiszta kutyákat az ebrendészeti telepre szállították, ahol további sorsukról is gondoskodtak. Cikkünk készítésekor megkerestük Palotai Dóra gyöngyösi ebrendészt, aki későbbre ígért részletes tájékoztatást az ügyben. A Bors ugyanakkor felvette a kapcsolatot a Facebook-bejegyzésben azonosítható módon említett Dollyval, a Hungária és a Dolly Roll zenekar énekesnőjével, aki a lapnak küldött nyilatkozata szerint csupán a napokban értesült arról, hogy menedzsere kutyaszaporítással foglalkozik, ami nagyon felháborította és megdöbbent attól, amit a helyszínen tapasztalt, mielőtt elhozott onnan kilenc kutyát. A Gyöngyös ma hírportál szerint az énekesnő óbudai otthonánál is tartottak házkutatást a rendőrök egy bejelentés miatt, de ott mindent rendben találtak, így nem indítottak eljárást sem, ő pedig a történtek miatt megszakítja kapcsolatát menedzserével.

A Telex korábban részletesen foglalkozott az állatszaporítás problémájával. A dokumentumfilmből kiderül, hogy a hatalmas kereslet miatt a szaporítók túltenyésztik a kutyákat, akik rossz körülmények között nőnek fel, és nem kapnak megfelelő orvosi ellátást. Ezeknél a kutyáknál csak később jelennek meg súlyos betegségek és sokan közülük fiatalon el is pusztulnak. Bemutattuk, hogyan épült fel Magyarországon a kutyakereskedelem évtizedek óta működő rendszere, illetve kik és milyen formában vesznek részt az illegális üzletben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!