Véres varjútámadásokról ír, és csapdákat helyez ki a XIII. kerület

2023. május 25. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

Megelégelte az elmúlt időszak varjútámadásait, ezért varjúcsapdákat helyezett ki területén a XIII. kerület – írta ki Facebook-oldalára a kerület, amit a 444 vett észre. Posztjuk szerint volt olyan, akit egy varjútámadás után erősen vérző fejjel kellett kórházba szállítani.

Fotó: XIII. kerület Facebook-oldal
Fotó: XIII. kerület Facebook-oldal

Bejegyzésük szerint „a varjak ilyentájt azért agresszívek, mert fiókáikat védik. Nem tűrik az embert, de még a kutyákat se nagyon fészkeik közelében. Varjútámadást megelőzni szinte lehetetlen, kivédésére azt javasolják madarászok, hogy forduljunk szembe az állattal, ha van kezünkben például szatyor vagy esernyő, azzal suhintsunk felé, és közben többször kiáltsunk rá. Erre minden valószínűség szerint leáll, elszáll a támadó.”

Nemrég mi is írtunk a jelenségről: a madarak fiókái ilyenkor, májusban hagyják el először a fészkeket, az ügyetlen, a repülést még tanuló kicsinyeket pedig az anyjuk sokszor agresszíven védeni próbálja. Előfordulnak olyan hiperérzékeny állatok, amelyek már akkor is támadnak, ha az ember néhány tíz méterre megközelíti az egyébként nem is látható fióka rejtekhelyét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!