Megmenekült a Madridi úti menekültszállás, mégsem zárnak be júniusban

2023. május 25. – 22:27

Másolás

Vágólapra másolva

Mégsem zár be júniusban a budapesti Madridi úton található menekültszállás – számolt be a fejleményről az intézmény Facebook-oldala.

Még május 11-én jelentette be a Migration Aid menekülteket segítő szervezet, hogy június 4-én be kell zárniuk az általuk üzemeltetett XIII. kerületi menekültszállót. „Az inflációs áremelkedések a szállót is nehéz helyzetbe hozták. Olyannyira, hogy minden erőfeszítésünk ellenére nem sikerült olyan forrást, lehetőséget találnunk, amely a továbbiakban tervezhető módon biztosította volna a működtetés költségeit” – írták akkor.

A mostani posztjuk szerint azt írják, hogy a Madridi bezárásának híre megmozgatta a segítő szándékú embereket, és magukat a menekülteket is. „Egy hete hallottuk először, hogy még Ukrajnában is gyűjtést hirdettek a Madridinak. Volt lakóink is sorban kérdezték, hogyan tudnak segíteni, mert szeretnék, ha az utánuk érkezőknek is lenne egy biztonságos, átmeneti menedéke Budapesten. (…) Ez a közösség elérte, hogy a következő hónapokban is működhessen a Madridi. Nem tudjuk, hogy léteznek-e csodák, de a közösség ereje hegyeket mozgat meg. Ezt biztosan tudjuk” – írták.

A beszámoló szerint szerda délután egy spontán lakógyűlésen jelentették be a lakóknak, hogy egyelőre biztosítva van a menekültszálló további működése. A legtöbb lakónknak már találtak új helyet, de most úgy tűnik, hogy mindenki inkább maradna a Madridi úton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!