Ismét szélsőjobboldali eseményt rendeznek Csókakőn, de ezt már az önkormányzat is támogatja

2023. május 23. – 22:48

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a múltkori neonáci rendezvényt nem látta szívesen, egy hasonlóan szélsőjobboldali eseményt viszont már támogat a csókakői önkormányzat – írja a Szabad Európa.

A hétvégén lezajló programban Pokolgép-koncert és „betyárszobor-avatás” is lesz. A lapnak Fűrész György polgármester azt mondta, hogy az eseményen két szobrot fognak felavatni, egy névtelen betyárét és Szent Lászlóét, majd koncertek lesznek, valamint „hagyományőrző csikósok jönnek”. De a viszonylag ártatlan programban szerepel a Romantikus Erőszak szkinhedzenekar koncertje is.

Fűrész György polgármester azt mondta, hogy a Betyárnap nem a Betyársereg bulija. A rendezvénnyel kapcsolatban hozzátette, hogy „mindenki meg tudja válogatni, melyik részre szeretne elmenni”.

A Szabad Európa idézi Hunyadi Bulcsút, a Political Capital elemzőjét is, aki szerint Fűrész Györgyöt már jó ideje jellemzi ez a kettős beszéd. A polgármester ugyanis már régóta terepet ad a szélsőjobbos szcénának, miközben „folyamatosan úgy kommunikál, mintha itt nem lenne semmiféle látnivaló” – mondta Hunyadi.

A programot Telegram-csatornáján a Nacionalista Zóna nevű csoport is ajánlja, amely szoros együttműködésben áll a korábban nem támogatott European Fight Night magyar szervezőivel, a Légió Hungáriával.

A támogatók között a Betyársereg is felbukkan, de itt szerepel a a Vértesalja Gyermekei Csókakő csoport is, akik 2015 áprilisában emléktúrát szerveztek Adolf Hitler születésnapja alkalmából.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!