Akadozott a rendszer, de már lehet nyilatkozni az 1+1 százalékról is, éjfélig él az adóbevallás kitolt határideje

2023. május 23. – 07:34

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő este járt le a személyi jövedelemadó (szja) éves bevallásának határideje, és ahogy az lenni szokott, sokan az utolsó pillanatra hagyták a dolgokat, így a bevalláshoz szükséges Ügyfélkapu nem bírta a hétfő esti megnövekedett terhelést, és összeomlott. Mivel már délután is gondok voltak, este fél 8, 8 körül pedig teljesen lehalt a rendszer, a NAV közleményben jelezte, hogy május 23-ig meghosszabbítják az szja-bevallást és az 1+1 százalékos rendelkezés benyújtását is.

Frissítés 15:00

Délelőtt akadozott az eSZJA felület, több olvasónk jelezte, hogy az 1+1 százalékos nyilatkozatot nem tudják eladni. Szintén olvasóink jelezték, hogy délutánra orvosolták a rendszerhibát, már be lehet küldeni az 1+1% nyilatkozatot is.

Korábban írtuk:

Több olvasónk is jelezte kedd hajnalban és reggel, bár az szja-bevallás határideje valóban kitolódott május 23-ra, az 1+1 százalékról való rendelkezés határideje a rendszer szerint május 22-ével lejárt, így arról ma már nem tudtak nyilatkozni. Mindezt annak ellenére, hogy a főoldalon még azt írja ki a rendszer, hogy a leadásra kedd éjfélig van lehetőség.

Olvasónk a NAV-tól azt a tájékoztatást kapta, hogy az eSZJA portál verziófrissítésével van probléma, és remélik, hamarosan sikerül frissíteniük az oldalt, ami után beadhatóvá válik a kitolt, május 23. éjféli határidőig az 1+1 százalékos nyilatkozat. Az online rendszer mellett papíron, illetve az elektronikus nyomtatványkitöltő programmal most is beadható a nyilatkozat.

A hétfői leállást, illetve az emiatti határidő-módosítást a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások lassulásával és nehézkes elérésével indokolta a NAV.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!