Ráckevén fideszes, Veresegyházon független jelölt nyerte az időközit

2023. május 21. – 21:09

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap megválasztották Veresegyház polgármesterének a függetlenként, a tisztségért egyetlen jelöltként induló Cserháti Ferencet, írja az MTI. Ráckevén pedig a Fidesz jelöltje nyerte az időközi választást.

A veresegyházi időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a Pest vármegyei várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott a településvezetői posztról. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldala szerint a megüresedett pozícióra egyetlen jelöltet vettek nyilvántartásba, a település polgármesteri feladatait a lemondás után ellátó, korábbi főállású alpolgármestert, Cserháti Ferencet.

A ráckevei nyolcas választókerületet Simsik Zsuzsanna, a Fidesz jelöltje nyerte 66,89 százalékkal. Második helyen a Keve jelöltje, Fehér Lóránt végzett (19,02 százalék), harmadik a DK támogatásával indult független Illés Julianna lett (10,49 százalék). A 444 emlékeztet rá, hogy a 2019-es önkormányzati választás óta ez már zsinórban a harmadik időközi választás a kisvárosban, amit a Fidesz nyert meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!