A tüntetések és tárgyalások közepette új elnököt választott a Pedagógusok Szakszervezete

2023. május 20. – 18:38

A tüntetések és tárgyalások közepette új elnököt választott a Pedagógusok Szakszervezete
Totyik Tamás a Pedagógusok Szakszervezete tanévzáró kerekasztal-beszélgetésén 2022. június 15-én – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Tisztújító kongresszust tartott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szombaton Budapesten. Az eddigi alelnököt, Totyik Tamást választották meg nagy többséggel a küldöttek a szakszervezet új elnökének – derült ki az érdekképviseleti szervezet közleményéből.

Totyik július 1-jétől veszi át az elnöki feladatokat, addig tart a jelenlegi elnök, Szabó Zsuzsa öt évre szóló mandátuma, aki nem indult újra ezért a tisztségért.

A Pedagógusok Szakszervezete egyik alelnöke ismét Gosztonyi Gábor lett a következő öt évre. Gosztonyi 2016 óta folyamatosan tölti be ezt a tisztséget, a szakképzés tartozott hozzá, és most ismét bizalmat kapott. A PSZ másik alelnöke Tóth Tünde fiatal, fizika szakos pedagógus, aki a nemzetközi
kapcsolatokért is felel majd.

Fontos időszak ez a PSZ életében, az elmúlt bő egy évben az egyik legfontosabb politikai téma lett az oktatás és a pedagógusok helyzete. A PSZ több sztrájkot, figyelemfelkeltő akciót és demonstrációt is szervezett az elmúlt hónapokban, miközben folyamatosan igyekeznek egyeztetni a kormánnyal is a pedagógusok érdekében. Az elmúlt időszakban a pedagógusok jogállásáról szóló törvény bevezetéséről és a béremelésről kezdeményeztek tárgyalásokat.

Totyik Tamás az elmúlt években rendszeresen megszólalt oktatási kérdésekben a médiában, és részt vett a „Tudásmenet az oktatásért!” nevű akcióban is az év elején. Miskolctól Budapestig összesen 180 kilométert gyalogolt több kollégájával együtt, hogy felhívják a figyelmet az oktatás problémáira.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!