Navracsics Tibor megfejtette, hogyan lehet bátran szembenézni a hódítókkal

2023. május 20. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

Vármegyenapi ünnepségen kellett részt vennie Navracsics Tibor területfejlesztési miniszternek és KDNP-s képviselőnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Szabolcson szombat délelőtt.

Navracsics alig 130 km-re az ukrán határtól megfejtette, hogyan lehet a hódítókkal szemben „bátran, magabiztosan és önbizalommal” szembenézni.

A megfejtés a keresztény hit és az állam megtartása.

Az MTI beszámolója szerint a területfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy a nemzetek általában túlélik a népirtási és hódítási kísérleteket, sőt, megerősödve kerülnek ki belőle, és hódítóikat visszaverve egy új korszakot tudnak nyitni történelmükben. Ennél sokkal veszélyesebb a hódításnak az a formája, melyben a nemzet a múltját, a történelmét és a kultúráját veszíti el, ami ugyan nem látványos, de hosszú folyamat – magyarázta. Ekkor egyre fogy a nemzet ereje, a folyamat végén pedig eltűnik az adott nemzet a történelemből szerinte.

Navracsics szerint az állam, az intézmények és a hit az, ami a magyar nemzetet eddig megtartotta, fenntartva a nyelvet és a hagyományokat, kiteljesítve a „magyar géniuszt”, ami lehetővé tette az ezeréves magyar államiságot, a közösségek békés együtt élését, illetve a hódítók elleni védelmet.

Az esemény azért is lehetett rendkívül izgalmas, mert történelmi emlékhelyet is avattak, és ezért Navracsics mellett Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője, valamint Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője és Harrach Péter KDNP-s országgyűlési képviselő, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke is ott volt.

Szent László király 1092. május 20-án Szabolcson tartott egyházi zsinatot és törvényhozó országgyűlést az ország főpapjainak és világi elöljáróinak jelenlétében. A megyei közgyűlés 2005-ben hozott rendeletével május 20-át megyenappá nyilvánította, így emlékezve a magyar egyházi és politikai törvényhozás nevezetes eseményére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!