Pikó: Sára Botond úgy kért bocsánatot, hogy közben újabb hazugságokat terjeszt

2023. május 18. – 14:32

Másolás

Vágólapra másolva

„Sára Botond úgy kért bocsánatot, (…) hogy közben újabb hazugságokat terjeszt és közli: nem ért egyet a bíróság jogerős döntésével” – írta a Facebookon Pikó András, Józsefváros polgármestere.

Az ügy előzménye az, hogy Józsefváros önkormányzata jogerősen pert nyert a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető fideszes politikussal szemben, mert valótlanul állította, hogy LMBTQ-propaganda folyik a VIII. kerület óvodáiban. Az ítélet szerint Sára Botondnak az alábbi szöveget kellett volna elhelyeznie Facebook-oldalán, és azt harminc napon át jól látható helyen kellene tartania:

„2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától.”

Pikó András rámutatott arra, hogy Sára Botond posztjában „az általa a Józsefvárosi Esélyegyenlőségi Programnak tulajdonított négy mondat közül három nem szerepel a józsefvárosi képviselő-testület által elfogadott programban”. Ezért az ügynek jogilag is lesz folytatása, mert a polgármester szerint „úgy látszik, a fideszes kormányhivatali vezető nem érti, hogy rá is vonatkoznak a törvények és a bírói ítéletek”. Pikó szerint a minimum az lenne, hogy Sára Botond távozzon a hivatal éléről.

Az önkormányzat első fokon már novemberben pert nyert Sárával szemben ebben az ügyben, ezt tette jogerőssé a bíróság legutóbbi döntése.

Sára Botond a 2019-es önkormányzati választáson indult a józsefvárosi polgármesteri székért, de éppen az ügy másik szereplője, az ellenzéki Pikó András győzte le. Képviselőjelöltként is elindult, de ebben a versenyben is kikapott Szarvas Koppány Bendegúztól. A fideszes politikus még ezek után is képviselői mandátumot szerzett a kerületben kompenzációs listáról, ám arról végül lemondott, hogy aztán kinevezzék budapesti kormánymegbízottnak. Erről, illetve a Kocsis–Pikó-háborúról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!