Ketyeg az óra, most még nem késő jóváhagyni az adóbevallást

2023. május 18. – 09:56

Másolás

Vágólapra másolva

Közeleg a személyi jövedelemadó (szja) bevallásának határideje, már csak négy nap van hátra május 22-ig, figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hétfőn éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a hivatal által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az elektronikus azonosítással rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető webes felületen. Aki nem módosít a tervezetén, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve – a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása.

Azok az elektronikus tárhellyel nem rendelkező adózók, akik kérték az adóbevallási tervezetük postázását, május elejéig kapták meg azt. Akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy akiknek a bevallási tervezetben fizetendő adó szerepel és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezethez mellékelt személyre szabott kiegészítő nyilatkozatot kell kitölteni és visszaküldeni az adóhatósághoz május 22-ig.

Az szja befizetésekor az adóazonosító jelet vagy adószámot az átutalás vagy csekk közlemény rovatában mindig fel kell tüntetni.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy az 1+1 százalék felajánlásában, azok hívják a NAV Infóvonalát a 1819-es telefonszámon, ahol a hivatal munkatársai

  • csütörtökön és pénteken 18 óráig,
  • szombaton és vasárnap délután fél kettőig,
  • hétfőn este nyolcig válaszolnak a kérdésekre.

Az utolsó munkanapokon a központi ügyfélszolgálatok reggel fél kilenctől este hatig tartanak nyitva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!