Az Eventimnél vizsgálódik a versenyhivatal

2023. május 18. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az egyik legnépszerűbb jegyportál, az Eventim hazai üzemeltetőjével szemben, mert felmerült a gyanú, hogy bizonyos költségekről nem tájékoztatják időben a felhasználókat, olvasható a GVH honlapján.

A hivatal egyelőre csak feltételes módban ír a gyakorlatról: szerintük az oldal csak a regisztráció és a jegyek kosárba helyezése után tájékoztatja a vásárlókat a kezelési és a szállítási költségekről.

„Az online kereskedelmi platformokon a vásárlási folyamat során csepegtetve megjelenő, vagy csak a fizetési folyamat végén előbukkanó, rejtett költségek (általában adók vagy szállítási- és kezelési díjak) az ún. sötét mintázatok közé sorolhatóak. A sötét mintázatok a digitális kereskedés olyan felületkialakítási módszerei, amelyek észrevétlenül torzítják a fogyasztók döntéseit”

– olvasható a közleményben.

Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy az eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy jogsértést el is követte a vállalkozás. A hatóságnak három hónapja van a vizsgálatra, és az időtartamot kétszer meg lehet hosszabbítani két hónappal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!