Orbán telefonon beszélt Erdoğannal

2023. május 17. – 20:28

Másolás

Vágólapra másolva

Telefonon gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdoğannak, Törökország húsz éve hatalmon lévő elnökének az elnökválasztás első fordulójában aratott győzelméhez, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A közlemény szerint Orbán méltatta a török elnök mögött álló Igazság és Fejlődés Pártja választási győzelmét is, illetve sok sikert kívánt Erdoğannak az elnökválasztás második fordulójához, amit május 28-án tartanak. A miniszterelnök a beszélgetés során kifejtette, hogy Magyarországnak, Európának és a világnak egy erős és stabil Törökországra van szüksége.

A Telex tudósítói a helyszínről közvetítették a törökországi választások eddigi eseményeit, amelyen jelenlegi elnök a vártnál jobban szerepelt, de nem tudta megszerezni a győzelemhez szükséges 50 százalékot, pártja és nacionalista szövetségesei viszont erős parlamenti többséghez jutottak. A török elnökválasztás második fordulójában Erdoğan és ellenzéki kihívója, Kemal Kılıçdaroğlu mérik majd össze támogatottságukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!